Bikini-stressss!!!

De redactie van Gooische Tam Tam vroeg mij voor dit zomernummer iets te schrijven over ‘bikini-stress’. Nou, daar kreeg ik dus vette stress van!!! Of ik even in 300 woorden wilde uitleggen hoe je snel van je overtollige kilo’s afkomt. Normaal doe ik dit in een cursus van 8 lessen van 1,5 uur! Snel afvallen is trouwens helemáál niet gezond en hier wil ik iedereen dan ook voor behoeden. Bij snel afvallen verlies je overigens alleen maar vocht en spiermassa. Ook ben je minder fit, eerder moe, minder alert en prikkelbaar.

Bewuste keuzes maken, daar gaat het om. Kies voor een actieve leefstijl en puur gezond eten. Eten dat je lichaam herkent, dus geen pillen, zakjes, shakes, poeders etc. Deze en andere crash diëten hebben slechts een korte termijn effect en voor je het weet zitten de kilo’s er weer aan (of meer) en staat de zomer van 2017 alweer voor de deur. Een gezond eetpatroon levert je ook direct meer energie op. Een paar extra squats en crunches is dan een peulenschil. Want bewegen moet je elke dag een half uur. In de vroege ochtendzon leent onze prachtige Gooise natuur zich uitstekend voor wat extra beweging.

Gelukkig is iedereen zich steeds meer bewust van een gezonde leefstijl. Op Gooise partijtjes zie ik volop gezonde alternatieven en zijn de kant en klare sauzen en het koolhydraatrijke stokbrood helemaal uit. Groente staat veel meer in de spotlights en daarnaast leggen we steeds minder vlees op de BBQ. Maar áls we voor vlees kiezen, doen we het goed en nemen we een eerlijk stuk biologisch vlees. Vis is tegenwoordig ook een veel gezien en slank alternatief.

Een mooie watertap met takjes munt, komkommerkrullen of framboosjes mag deze zomer ook echt niet ontbreken op de tuintafel. Hoe leuk? Drink hier ruim van want wanneer onze nieren niet genoeg water krijgen, kunnen ze niet goed functioneren. De lever neemt dan een deel over en komt dan niet toe aan het omzetten van lichaamsvetten in energie. Als je gewicht wilt verliezen, is het daarom extra belangrijk genoeg water te drinken.

Af en toe een lekker glas koude witte wijn hoort er natuurlijk bij deze zomer.
1 Glas per dag voor de dames en 2 glazen per dag voor de heren is geoorloofd (sorry dames…). De bewust gezonde genieter (BGG’er) bestelt deze zomer op een Goois terrasje een ‘gespritzter’. Witte wijn aangelengd met bruisend mineraalwater. Voor de echte wijnliefhebber is dit natuurlijk not done maar zeg nou zelf, zo’n buikje is het ook niet. We zullen dus water bij de wijn moeten doen!

Je leefstijl aanpassen, doe je niet van de een op de andere dag. Verdiep je erin en geef niet op als de weegschaal nog geen resultaat laat zien. De kans is groot dat je aanpassingen al hebben geleid tot een betere hormonale balans. Hiermee leg je de basis voor je lichaam om tot vetverbranding over te gaan. Maak kleine aanpassingen totdat deze veranderingen gewoontes worden. Hierdoor ga je stapje voor stapje letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten en behoort ‘bikini-stress’ tot het verleden.