We gaan weer genieten!

Ik zie de belangstelling voor gezonde voeding nog steeds groeien. Koken krijgt weer de aandacht die het verdient. En als je aandacht aan iets besteedt dan neem je daar de tijd voor. Niet te veel natuurlijk, zodat je ook nog tijd overhoudt voor al die andere belangrijke dingen in het leven. Maar je kunt het ook combineren!

Pak bijvoorbeeld eens de fiets als je boodschappen gaat doen, dan hoef je niet meer naar de sportschool. Of ga samen met je kinderen vlees kopen bij boer Overeem in Eemnes en laat ze zien waar vlees werkelijk vandaan komt. Zijn koeien zijn blije koeien en huppelen vrolijk in de wei of staan op stro in een ruime stal en het vlees is van sublieme kwaliteit. Een hele ervaring!
Of ga voor groenten van het land en eerlijke producten naar Hoeve Raavenstein In Baarn. Terwijl jij geniet van een heerlijke koffie of thee op het terras, kunnen de kinderen kruiden of bloemen plukken in de pluktuin. Een uitje voor iedereen! Leuk weetje; hier werd vroeger Pipo de clown opgenomen.

Verras je echtgenoot of vrienden eens met een bezoekje aan een boerenmarkt, zoals bijvoorbeeld Trotsmarkt bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Iedere 2e zondag van de maand gratis toegankelijk. Werkelijk alles is lekker! Van pure olie en azijn tot handgemaakte kokosmakronen of van echte frieten tot aantrekkelijke chocoladetraktaties. De meeste verkopers zijn bevlogen lui met vaak een enorme kennis en een groot respect voor producten en seizoenen. Kijk rond, stel vragen, voel, ruik, proef en laat je inspireren.
Of ga eens struinen over de akkers en door de boomgaard van Land en Boschzigt in ’s Gravenland. Naast dat je er heerlijk kunt genieten van een drankje op het terras of een lunch in De Serre, kun je er ook al je boodschappen doen. Ze verkopen er zelfs zalige wijn uit eigen wijngaard.

En als je dan thuiskomt, stal je al die (h)eerlijke producten uit op je aanrecht en ga je met elkaar een lekkere maaltijd bereiden. Als je goede pure ingrediënten gebruikt, heeft het niet veel nodig en ben je dus sneller klaar. Je hoeft dus echt geen keukenprins(es) te zijn!

Belangrijk is dat je kiest voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Minder wordt meer! We willen geen overvolle borden maar kleine porties met meer smaak die ons een goed gevoel geven en ons lichaam voeden in plaats van vullen. En het hoeft echt niet allemaal supergezond te zijn. Want wat voor de een gezond is, kan voor de ander minder heilzaam zijn. Dus maak je niet druk en geniet gewoon met aandacht!