Tuurlijk Linda

Tuurlijk, Linda, is er niks op tegen om ‘normaal’ te eten, alleen weten we tegenwoordig niet meer wat ‘normaal’ is. Vroeger aten we groenten van het seizoen en vers van het land. De landbouwgrond was nog niet zo verschraald als nu. Fruit was nog zongerijpt en onbespoten. Wie heeft er niet eens een wormpje in zijn appel aangetroffen? Het werd in ieder geval niet onrijp met milieuvervuilende vliegtuigen uit verre oorden ingevlogen. Koeien graasden nog in de wei en aten gras. En vergeet de kippen niet, die hadden het toch ook veel beter en dat proefde je!

Tegenwoordig is het de industrie die ons wil laten geloven dat we goed bezig zijn maar kom op mensen, denk zelf een beetje na! Lees de etiketten op de verpakking! Ze hebben niet voor niks die lettertjes zo klein gemaakt en 9 van de 10 keer begrijp je niet eens wat er staat. Juist ja, omdat er van alles met ingewikkelde namen aan is toegevoegd dat eigenlijk helemaal niet goed voor ons is.

Als je zelf een krop sla snijdt en je doet het in een plastic zak, is het binnen een uur slap. Gek toch dat het in de zakken van de super wel dagen ‘vers’ blijft. Sauzen in potjes die jaren houdbaar zijn terwijl een zelfgemaakte saus van verse ingrediënten slechts 2 dagen goed blijft. We laten ons onder het mom van ‘gemak’ graag in de maling nemen. Gezond koken hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn; alleen een kwestie van zelf na blijven denken! Sprookjes bestaan nou eenmaal niet…